<<< Tilbage
Impalatræf i Skærbæk 2012-07-14 blev desværre aflyst på grund af styrtregn og tordenvejr.
Impalatræf i Nykøbing Sjælland 2012.


Dette års Impalatræf i Nykøbing den 2012-07-28 blev en rigtig god oplevelse at huske tilbage på. Jeg selv startede ud fra Nyborg torsdag, og tænkte at jeg let kunne nå til Sejrø og overnatte. Det blev dog lidt sent, da der manglede lidt vind men med lidt motor det sidste stykke, kunne jeg smide krogen i bugten ved Gniben, der lå i læ for den svage vind fra nord-nordvest.

Næste morgen fredag kunne jeg så sejle videre i svag vind med 4 knob. Efterhånden friskede det dog op, og da jeg havde rundet Snekkeløbet ved Sjællands Odde, kunne jeg lige holde op til Hundested, der blev plottet ind på navigatoren. På vej til Hundested blev det dog til en meget frisk vind fra nordøst, men så var det også let at slække af og få slædetur ind gennem løbet. Imidlertid havde vejrguderne bestemt at der skulle være vind fra sydøst inde i Isefjorden, så midt i indsejlingen stoppede båden brat på få hundrede meter. Så var det igen hård skæring, der dog kunne forvandles til 7 knob for halvvind, på vej over mod Nykøbing Sjælland. Så var jeg nået frem, og Henning stod ved havnen og bød velkommen, da hans Impala jo ligger i Nykøbing, så jeg var nu i gode hænder.

Således kunne vi allerede fredag aften så småt starte Impalatræf op, og vi sludrede til ud på de små timer. Lørdag formiddag fandt vi sammen igen, ved det store flotte klubhus som Nykøbing Sejlklub har fået bygget for få år siden. Som det ses på billederne spejdede vi hele formiddagen efter alle de andre Impalabåde, som vi forventede ville dukke op til årets Impalatræf.

Midt på lørdag eftermiddag hyggede vi os rigtig i det fine vejr, på plænen foran klubhuset, med en forfriskning til alle, nåede lidt sightseeing i købstaden, og en rundtur mellem de flotte korvethuse, før aftensmaden trængte sig på.

Nykøbing er en gammel købstad, der indbyder til at man på den ene side finder fred og ro mellem de romantiske gamle huse, og samtidig finder man topmoderne huse ved havnen, der i dag er omdannet fra industrihavn til boligområde, med navne som Korvethusene, romantiske husbåde og ejerlejligheder, der blandt de lokale er meget delte meninger om. Det er ikke altid let, når de nye huse oftest beboes af tilflyttere til den gamle søvnige købstad.

Det blev en rigtig hyggelig aftensmad med steg på grillen, masser af mad, god plads ved grillen, og forfriskninger og masser af hygge. Vi snakkede rigtig meget Impalasnak og hyggede os rigtig med maden og diverse small talk, krydret med nogle flere forfriskninger. Da det blev ud på de små timer, fandt vi ud af at havnen slukkede alt lys kl 02, så vi måtte finde tilbage til bådene i bælgmørke, men vi fandt dem dog.

Søndag formiddag var der igen havnehygge, med morgenmad i det fri og havnehygge til midt på dagen, hvor der var fællesspisning og hygge og ture på havnen hele søndag eftermiddag. Søndag aften var der så "eftergrillning" med deltagelse af alle, og det blev igen sent før vi gik til ro.

Jeg selv blev endda mandagen med, for at få den sidste atmosfære af den gamle købstad, med sine hyggelige smøger og gamle huse, iblandet nye islæt med en topmoderne plads foran rådhuset, hvor travle folk hastede forbi, for at nå ind i de små hyggelige butikker.

Tirsdag morgen tidlig stævnede jeg så hjemad med en frisk vind, der lige havde drejet sig mod sydvest, så jeg igen havde hård bidevind på vejen til Snekkeløbet og Sejrø, hvor det endda var frisket op til frisk vind til kuling, og jeg kunne således sejle ind til Sejrø havn med 8 knob på en agten for tværs.

Onsdag tog jeg så det sidste stykke tilbage til Nyborg efter et rigtig succesfyldt Impalatræf 2012, og nogle gode oplevelse til at huske på, blandt alle andre gode oplevelser i Impala 27, der trofast år efter år bringer os der, hvor vi ønsker at sejle hen.

Vi takker for endnu et supergodt ImpalaTræf 2012.

Peder Andersen (DEN33 Monica)Impalatræf Nykøbing 2012            Impalatræf Nykøbing 2012
Impalatræf Nykøbing 2012            Impalatræf Nykøbing 2012Impalatræf Nykøbing 2012            Impalatræf Nykøbing 2012Impalatræf Nykøbing 2012            Impalatræf Nykøbing 2012Impalatræf Nykøbing 2012            Impalatræf Nykøbing 2012Impalatræf Nykøbing 2012            Impalatræf Nykøbing 2012_________________________________________________________________________________________________________________________________________________