Bessie og jeg har været forlovet i 15 år - og nu har vi besluttet at gifte os --------.

I hvert fald har vi herhjemme sagt, at en gang skulle vi jo som en selvfølge have et større skib ligesom alle andre. Men det er ligesom ikke rigtig blevet til noget.

Og nu har vi altså besluttet at beholde hende. Jamen har vi da slet ikke sejlet eller har vi mistet interessen ?

Nej slet ikke - tværtimod. Vi har sejlet ca. 16 - 17ooo sm. Lange ture til Norge og Sverige, Bornholm og rundt i det ganske land - det hele op til flere gange.

Nej, vi er ikke kun to mennesker ombord. Først kom der en stor hund, så kom der èt barn, og så et til og så et til, men så gik hunden altså også fra borde i protest.

Sandheden er nemlig, at Impala’en er en særdeles rummelig båd takket være dens store bredde på 3,10 m. Vi fik for 8 år siden et cockpittelt m. stænger og det hele.

Det er guld værd - oppe sommer som efterår - hver dag. Båden har (uden telt) fuldstændig samme plads som en alm. 30 fods båd Ballad - Scampi - Drabant 30 ol. Og så er den hurtig. Den reagerer på de mindste pust og giver virkelig sejlglæde. Jamen, hvad så i hårdt vejr ? Da reber man bare, for den sejler ikke, hvis den har ret stor krængning. Man har normalt storsejl m. 2 eller 3 reb i.

Og så er den tør pga. dens store bredde. Man skal være heldig for at finde en, der er til salg. Folk beholder den jo. Derfor holder den prisen. De 200.000 vi har investeret for 15 år siden kan vi også få i dag. Men hvad skulle vi i givet fald så have. Ja, man skal op i 34 fod og 400.000 kr. for at finde noget, der virkelig er bedre, hvis man tænker på plads, fart og komfort.

Angående kapsejlads, så er der en aktiv gruppe på ca. 15 - 20 både. De fleste ligger i nærheden af Fyn, hvor man årligt mødes til mesterskab og øvrige sejladser. Der er også et årligt familie-pinsetræf i Dageløkke på Langeland. Flere familier har sejlet længere ture i båden. To både har været på Middelhavet og én har været i Estland og Finland, endda med små børn.

Ca. halvdelen af bådene bliver brugt til kapsejlads, idet det er en sjov, hurtig, krævende båd, der klarer sig godt. Den matcher fartmæssigt X-95, X-79, Sun Rice 34, Solus Alta mv. Den er lidt langsommere end BB 10 M og Scancap 99.

Jo, vi glæder os fortsat til mange gode ture, hvor "Bessie" kan danne sommerferie rammen for os selv og vores 3 børn.

skriver.gif (182 bytes)Kim & Lene Bünger D11 "Bessie III"

Afsejling fra Dagløkke træf
Bessie på vej som så mange gange før. Her går turen hjem fra Impala 27 klubbens årlige Dagløkke træf.