DEN 7 PROFIT

 Genopbygget efter forlis

Forfatter : Simon K. Thomsen

Renovering af Impala 27 foråret 2007

  Ja som nogen nok ved sank Den 7. En fortøjningspæl og højvande ikke en god sammensætning.

Så stod den der slidt og godt brugt, men hvad gør man så hvis båden ser ud til at kunne udfylde drømmen om en vældig sejlende båd? Man byder ind på båden og lige pludselig står man der med en gammel slidt impala 27, som trænger til en meget kærlig hånd.

 

                   

Det ser jo ikke så slemt ud.                                       Hov der er hul mit i spand.  

                   

Det skal nok blive hyggeligt, ikke skat?                              Den skal nok starte.  

Cockpit  

Vi startede med at rive den gamle motor ud og køber en ny starter, generator og maling, så satte vi den til side. Så var det i gang med afmontering af beslag og teak i cockpit, ledninger ja alt der havde fået vand. Så blev det tid til at slibe skaden ud og bygge det store hul op igen glasfibermåtte lag for lag.

Ja det tager jo lidt tid, men lige med et var båden lappet. Men hov, hvad er det nu man gør hvis en båd skal tømmes helt for vand? Man borer en masse huller i bunden af båden, så skal det nok komme ud. Det var også det der var valgt da Den 7 skulle op fra havnens bund. Så nu kunne vi så gå rundt med en lommelygte og finde alle hullerne i bunden og slibe dem ud og ligge glasfiber deri.

   

 

ja det var jo ikke det eneste ca. en 10 stk. kunne det blive til.

Nå men det fik også en ende og hurra nu kan båden flyde, men hov der var stadig noget med en motor.

Jo den skal da også i, men hvad er en båd med motor værd, hvis den ikke har en skrue og hvad er skruen værd uden en aksel. Så vi måtte lige i gang med at sætte aksel i båden, men akslen var helt skæv så vi måtte ud og finde en ny aksel og ny aksel det betyder jo også et nyt leje, men det blev monteret og der blev støbt nyt stævnrør i båden. Super så er motor, skrue og aksel monteret.

Men hvad er det for en farve den båd har?. ``Skat den er rød``. Det skal den da ikke være vel? Den skal da være grå. Ok den skal være grå, så skal der slibes, alt det røde og alle lister og beslag skal afmonteres. Så det gik vi i gang med pyyyhh det var hårdt for der er jo nogle der har malet den engang, så det skal jo helt væk først. Men en god weekend så var det overstået så nu er det bare med at få båden over på vogn og så skal den males. Det blev den så.

                               

                               Det hjalp, den ser jo godt ud.

 

Nå men vi må heller til at få den i vandet, det er snart sommerferie så vi bundmaler og monterer lister og beslag igen og beslutter os for at slibe Den7 let ned inden i og giver den lidt lak. Resten af renoveringen beslutter vi os for at vente med til næste år.

Så kom dagen hvor båden skulle i vandet. Super den kan flyde. Nå hvad så med den motor nu skal den bare starte.

Batteriet blev monteret og der blev prøvet. Øv øv øv, der var noget galt, den klikkede bare. Gode råd var dyre da vi var flyttet ned i båden for at holde sommerferie. Men hvis den bare klikker så kan det jo godt være starteren ikke, den er gal med. Men da vi lige havde købt den som værende nyrenoveret burde den jo virke. Nå af med den og ind med den, til der hvor vi havde købt den, 2 dage senere fik vi den tilbage og der var næsten gået en helt uge af de 3 ugers ferie men ok. Nu skulle der prøves om den ikke vil starte. Den blev monteret og batteriet blev monteret og der blev tørnet og tørnet. Senere den dag sejlede Den 7 ud på den blå hylde i høj solskin fra Kerteminde mod Storebæltsbroen og vi fik 2 super gode uger i det sydfynske Øhav og Impalaklubben blev ikke en Impala 27 mindre, men derimod en flottere.

Nå det går nok uden el og lak for den sommer.

    

Sådan skal det være.                                       En impala 27 det er da en fed båd.